ICT detachering is de krachtigste jobtraining voor je CV

Met ICT detachering profiteer je van alle voordelen van bijscholing, zonder de rompslomp van school. Als je niet bekend bent met de term ICT detachering, ben je niet de enige. Ondanks zijn esoterische vibe is het begrip eenvoudig te begrijpen. Een detachering (soms ook ‘job rotation’ genoemd) is een kans om tijdelijk in een ander team binnen je organisatie te werken, of in de meeste gevallen voor een heel ander bedrijf. Beschouw detacheren als het on-the-job equivalent van uitwisselingsprogramma’s voor studenten. En net als uitwisselingsprogramma’s zijn ze een uitstekende leermogelijkheid.

We leggen je uit wat ICT detachering inhoudt, wat de voordelen zijn en waarom ICT detachering je aan een top CV helpt.

Wat is detachering?

Het woord ‘detachering’ komt van het Franse werwoord ‘détacher’ af, wat zoveel als ‘tijdelijk elders te werkstellen of legeren’ betekent. Klinkt toch Très chic! In het Nederlands wordt ICT detachering vrij vertaald naar ‘uitlenen’. Er zijn twee soorten detacheringen, namelijk interne en externe. Interne detachering vindt plaats binnen één bedrijf, externe detachering gebeurt tussen bedrijven. In ons blog concentreren we ons op de externe soort. Het uitlenen en dus de detachering van IT professionals bij andere organisaties.

Bij ICT detachering gaat het vaak om het uitlenen van hoogopgeleid personeel met een stevige dosis ervaring. Ook is de uitleenperiode betrekkelijke lang, tenminste enkele maanden.

Voor bedrijven is het gebruik maken van een ICT detacheerder een uitkomst. Je kan namelijk vrijwel de hele sollicitatie procedure overslaan. Je kiest een ICT detacheringsbureau uit die voor jou een selectie maakt van twee geschikte kandidaten voor de tijdelijke opvulling van de functie. Het enige wat je als bedrijf hoeft te doen is een gesprek aan te gaan met de kandidaten en er eentje uitkiezen voor het desbetreffende project.

Als bedrijf loop je met een ICT detacheringsbureau geen enkel financieel risico van een vast contract. Bedrijven besparen daardoor veel op de kosten die gerelateerd zijn aan arbeidsvoorwaarden van vaste personeelsleden. Denk hierbij aan pensioen, ziekte, WAO en aansprakelijkheidsverzekering. FreshConnections is een ICT detacheringsbureau die beschikt over betrouwbare technische IT professionals. Opdrachtgevers profiteren van onze IT staffing oplossingen en daarmee de kennis en kunde van onze medewerkers waar wij in investeren.

Wil je nog meer weten over IT detachering? Lees dan het blog Wat is detachering? We leggen het uit.

Nu we weten wat detachering inhoudt, gaan we verder in op hoe ICT detachering jou als detacheerder verder helpt in je carrière.

Waarom kiezen voor ICT detachering?

Misschien wil je een vaardigheid ontwikkelen die jou ten goede kan komen. Misschien begin jij je opgebrand te voelen en ben je toe aan verandering. Wellicht ben je in je huidige functie op een dood punt beland en zoek je een springplank om je in de volgende fase van je loopbaan te lanceren. Een detachering kan dan precies het juiste zijn.

ICT detachering biedt je een intensievere leerervaring dan een klassikale of online cursus. En je krijgt de kans om je nieuwe kennis onmiddellijk en voortdurend in praktijk te brengen. Geen theorie of hypotheses, maar in het echt en praktijkgericht.

FreshConnections heeft een langlopend detacheringsprogramma, dat al veel IT’ers heeft geholpen hun vaardigheden te vergroten en hun carrière een nieuwe impuls te geven bij verschillende soorten organisatie.

Voor bedrijven is detachering een geweldige kans om binnen een project getalenteerde professionals in te huren en dat zelfs op korte termijn. De harde concurrentie om de meest getalenteerde werknemers is funest voor de invulling van IT vacatures. ICT detachering helpt bij het vervullen van deze (tijdelijke) vacatures.

Ook werken aan een top CV?

Geef NU je carrière een boost

Wat zijn de voordelen voor je CV als IT'er?

Stabiliteit van werkgelegenheid

Bij ICT detachering ben je in dienst van een detacheringsbureau. Je bouwt daardoor gewoon je pensioen op, krijgt maandelijks je loon gestort en geniet van alle voordelen van een vast dienstverband. Bovendien zijn de arbeidsvoorwaarden over het algemeen zeer goed wanneer je op detacheringsbasis werkt.

De stabiliteit die een detacheringsbureau biedt, staat bovendien goed op je CV. Je kan namelijk aantonen op je CV dat je trouw bent aan het bureau waar je voor werkt, maar ondertussen wel veel ervaring opdoet bij verschillende bedrijven en bedrijfstakken.

Werken met gelijkgestemden

Bij FreshConnections willen we samen verder komen, leren en plezier maken tegelijk. Dit hebben we verankerd in onze kernwaarden. Als je als ITer komt werken bij een ICT detacheerder zoals FreshConnections zul je merken dat jij niet de enige bent die bouwt aan een sterk CV. Zo kun je ook leren van successen van anderen (of de kunst afkijken :)).

Gevarieerde opdrachten, veel ervaring

Door je gevarieerde opdrachten blijft je omgeving veranderen. Dit is vooral voor IT-specialisten die altijd op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging een goede uitkomst. Door de verschillende soorten opdrachten doe je veel ervaring op bij diverse specifieke IT-projecten. Dit staat natuurlijk zeer goed op je CV.

Sterk netwerk

Doordat jouw omgeving constant blijft veranderen vanwege de gevarieerde opdrachten, bouw je een groot sterk netwerk op. Je komt namelijk in contact met meerdere bedrijven. Een groot netwerk hebben is waardevol en kan op elk moment van de dag van pas komen.

Daarentegen als je net start met ICT detachering, kan het detacheringsbureau waar je voor werkt, deuren openen die voor jou anders gesloten zouden blijven. FreshConnections heeft bijvoorbeeld heel veel connecties met grote bedrijven die wellicht op je wishlist staan. Daardoor kom je er net wat makkelijker binnen. Vervolgens bouw jij ook gelijk aan jouw sterke netwerk.

Ruime opleidingsmogelijkheden

Via een detacheringsbureau krijg je veel opleidingsmogelijkheden aangeboden. Dit doen ze niet alleen om jou als IT-er tevreden te houden, maar vooral ook om hun medewerkers nog beter te laten worden. Als medewerker bij een ICT detacheerder profiteer je hier dus van. Want hoe beter jij je voelt, hoe meer tevreden de opdrachtgevers met je zijn. Met goede referenties kun je in de toekomst nog mooiere  ICT detachering opdrachten doen. Dit alles staat natuurlijk prachtig op je curriculum vitae.

Conclusie: Waarom kiezen IT professionals voor deze vorm van werken?

IT professionals kiezen voor detachering omdat je snel verschillende ervaring opdoet bij diverse opdrachtgevers. Je geniet van flexibiliteit, veel opleidingsmogelijkheden en je kunt net wat sneller stappen zetten dan wanneer je in een vast dienstverband zit. Daarnaast kunt jij je eigen carrière beter sturen, kom je makkelijker bij bedrijven binnen en verdien je vaak een hoger salaris.

Klinkt dat goed? Maak dan een kennismakingsafspraak met FreshConnections. Want als jij op zoek bent naar een IT detacheringsbureau dat het beste met je voor heeft, toffe opdrachten regelt, werkgeluk bovenaan zet en een goede werk-privé balans creëert, dan vertellen wij je graag alles over de mogelijkheden van werken als ICT detacheerder via FreshConnections.

ICT detachering betekent flexibiliteit en toch zekerheid. En een top CV opbouwen!

Geef een reactie