FreshConnections heeft sinds 2005 IT staffing oplossingen geboden voor vele bedrijven en organisaties, op gebied van IT. Binnen het team van FreshConnections is ervaring met IT staffing en detachering aanwezig sinds 1997. We kennen het proces door en door. Ook de bijbehorende wet- en regelgeving is voor ons zeer bekend terrein. Onze professionals zijn gecertifieerd en in staat zich snel in een nieuwe omgeving te kunnen aanpassen. Op deze manier zijn ze snel productief, zodat zij klanten perfect kunnen helpen.

FreshConnections heeft sinds 2005 IT staffing oplossingen geboden voor vele bedrijven en organisaties, op gebied van IT. Binnen het team van FreshConnections is ervaring met IT staffing en detachering aanwezig sinds 1997. We kennen het proces door en door. Ook de bijbehorende wet- en regelgeving is voor ons zeer bekend terrein. Onze professionals zijn gecertificeerd en in staat zich snel in een nieuwe omgeving te kunnen aanpassen. Op deze manier zijn ze snel productief, zodat zij klanten perfect kunnen helpen.

Waarom IT expertise?

Wij hebben simpelweg de meeste kennis en ervaring in huis op IT gebied. Van veel actuele IT systemen, methodieken en best-practices hebben we de ontwikkeling meegemaakt. We weten waarover we praten en zijn in staat de juiste match te maken. Onze klanten hebben snel de juiste capaciteit beschikbaar op interim basis.

Wij bieden IT-expertise en IT-capaciteit op onder andere de volgende vakgebieden:

 • Programmamangement, Projectmanagement
 • Functioneel beheer, Applicatiebeheer en technisch beheer van netwerken, systemen en werkplekken
 • Security Architectuur
 • Netwerk Architectuur
 • Informatiehuishouding en Business Alignment
 • Test management, Test coördinatie en Quality Assurance
 • Servicemanagement, Helpdesk

De juiste oplossing voor jouw organisatie

FreshConnections is een toonaangevende speler binnen Nederland waar het gaat om IT resourcing en IT staffing. Qua kennis. Qua capaciteit. Word ook klant van FreshConnections voor IT-detachering. Zowel voor korte termijn oplossingen als lange termijn inzet. Onze professionals staan voor je klaar.

Hoe helpt FreshConnections jouw bedrijf met tijdelijke capaciteit?

FreshConnections voorziet jouw bedrijf of organisatie van interim ICT professionals. Op jouw projecten, programma’s, maar ook als tijdelijke extra capaciteit op de IT afdeling. FreshConnections maakt op basis van een intakegesprek een opdrachtomschrijving. Daarna worden de benodigde skills (requirements) besproken. FreshConnections matcht en biedt vervolgens kandidaten aan die snel up to speed zijn. We bieden deze oplossing voor zowel korte als langere termijn. Als klant kun je er op rekenen dat wij onze IT professionals intensief begeleiden en dat zij een netwerk van specialisten achter zich hebben staan voor hulp waar nodig.

IT-Traineeships

FreshConnections biedt ook oplossingen voor de langere termijn, waarbij je de mogelijkheid hebt om nieuwe medewerkers uiteindelijk aan te nemen binnen jouw organisatie. Wij bieden een pool van starters in de markt die wij voorzien van een basis niveau van praktijkgerichte trainingen, zoals ITIL, BISL, Basis communicatietrainingen en basistrainingen in de volgende richtingen:

 • Communicatieskills (geldt voor alle richtingen)
 • Algemene IT kennis (geldt voor alle richtingen)
 • Beheer
 • Development
 • Business IT
Wij plaatsen medewerkers op tijdelijke basis tegen scherpe tarieven om ervaring op te doen (stage) en streven er naar om medewerkers voordat zij 3 jaar stages en trainingen hebben voltooid, te bemiddelen naar een vaste baan bij onze klanten.
 Voorzie je een toekomstige behoefte aan nieuw talent en heb je plek voor starters? Schrijf je dan in voor het programma.

Veel gestelde vragen

IT-Detachering is een oplossing voor personeelskrapte waarbij tijdelijk specialisten van FreshConnections te werk gesteld kunnen worden bij jouw organisatie. Op deze manier hoeft jouw bedrijf geen nieuwe mensen aan te nemen met specifieke IT kennis, wat veel tijd en geld scheelt aan recruitment. Bovendien is deze oplossing bijzonder geschikt wanneer IT-kennis nodig is voor de duur van een bepaald project, zoals bijvoorbeeld een IT-migratie of implementatie. Zo kan jouw organisatie tijdelijk of specialistische extra capaciteit beschikken, welke weer teruggeschaald kan worden als de capaciteit niet meer nodig is. We schreven hierover meer in de artikelen:

Deze termen liggen dicht tegen elkaar aan en worden vaak door elkaar gebruikt. De basis blijft: Het in opdracht van een klant vinden van de juiste IT-expertise voor op het juiste moment en op tijdelijke basis.

Uitzenden is een andere tak van sport dan detachering. Bij detachering investeert een bedrijf in ontwikkeling van kennis en expertise bij haar personeel. Hierdoor neemt de kwaliteit van de in te zetten medewerkers toe. Het dienstverband blijft bij de detacheerder en de detacheerder blijft verantwoordelijk voor haar medewerkers in de zin van werkgeverschap. De klant heeft hier dus, in tegenstelling met uitzenden, geen omkijken naar. Inzet van personeel gebeurt onder leiding en toezicht van de detacheerder.

Voor iedere professional geldt, deze heeft het vak moeten leren voordat de professionaliteit toenam. FreshConnections investeert in de IT-ers van morgen via FreshFirst middels traineeships. FreshFirst detacheert startent IT-talent tegen scherpe tarieven bij haar klanten om zo ervaring op te doen en bij te dragen aan het klaarstomen voor de echte IT-wereld. FreshFirst draagt zorg voor opleiding, coaching en ontwikkeling van dit IT-talent. Zowel qua skills, technische vaardigheden als work-ethics. Na 18 maanden is het mogelijk om ingezette trainees kosteloos in dienst te nemen.

Meer informatie over hoe FreshConnections jouw organisatie kan helpen?

Vul alsjeblieft onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.