Waarom kiezen voor detachering? Medewerker aan het woord!

No Comments

Vertelde je mij een aantal jaren terug dat ik op projectbasis zou werken en dan had ik vriendelijk naar je geglimlacht.
Maar in de jaren dat ik nu op projectbasis werk, is er voor mij een andere wereld geopend.

 Ik heb jarenlang voor één en dezelfde werkgever gewerkt. Op zich was het een leuke functie en eentje waar ik ook met plezier werkte.
Ongeveer elke dag op het zelfde tijdstip aan de slag, vaak op dezelfde locatie. De collega’s waar ik mee werkte leer je goed kennen, met hen deed ik de werkzaamheden. Dagelijks. 
Voordat je het weet zijn er jaren voorbij geslopen.

Zo omschrijf ik het sinds ik op projecten werk.
Natuurlijk werk ik nu ook voor een vaste werkgever, maar de collega’s die ik ’s ochtends tegen kom zijn niet altijd dezelfden. 
De projecten variëren en daarmee mijn werktijden, collega’s en de locaties waar ik werk.

 Zo was een project bij een gemeente om de hoek van mijn woonplaats, kon het bijna op de fiets doen….  Hier moest een centrale omgeving voor meerdere gemeenten, weer in een omgeving per gemeente worden opgesplitst omdat de gemeentes in verband met de herindelingen anders werden ingericht. Na ruim een jaar waren mijn werkzaamheden hier afgerond en kon ik direct door naar een ander project.

Dit was bij een grote onlinewinkel, deze keer niet bij mij om de hoek. In verband met een aantal grote projecten die intern werden doorgevoerd was een helpende hand zeer welkom. Ruim een jaar heb ik met de collega’s samen gewerkt. Uiteindelijk niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, maar ook in een aantal lopende projecten. 

Door deze wisselende periodes leer je meer dan anders, bij het ene project werkt men zo, bij het andere weer zo.
Tijdens de diverse projecten doe je kennis en ervaring op, die je dan weer op een ander project kunt gebruiken.

Op deze manier heb ik met een grote diversiteit aan applicaties, software en procedures gewerkt waar ik waarschijnlijk anders nooit mee had gewerkt. Het afscheid nemen is altijd weer jammer, gedurende de projecten werk je intensief met je collega’s maar contacten blijven vaak.

Eén van mijn collega’s bij Fresh was stagiair op één van mijn projecten.
Je doet dus meer op dan alleen kennis en ervaring…..

Openstaande opdrachten

Failed to connect to OpenCATS database

Cybersecurity FreshConnections

CyberSecurity-hype waait wel weer over

Afgelopen donderdag zette Peter in ons interne communicatiekanaal #kennisdelen een link naar www.certifiedsecure.com. Hij daagde ons uit om onze kennis…
CONTINUE READING

Het FreshConnections-gevoel

Juist. Het FreshConnections-gevoel. Als iemand moet weten wat dit is, zou ik het moeten zijn. Dat klopt ook, maar hoe…
CONTINUE READING

Pimp je cv en scoor een betere baan

Met grote regelmaat komen mij cv’s onder ogen van IT’ers en dan vraag ik mij af: “Waarom? Waarom vermeld je…
CONTINUE READING